Enginar Sepeti Tarifi
Malzemeler
Enginar sepeti tarifi, enfes bir lezzet sunan pratik bir yemektir. Bu tarifle hem misafirlerinizi etkileyebilir hem de kendinize özel bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.
(4 Kişilik)
- 4 adet taze enginar
- 250 gram milföy hamuru
- 250 gram patates, soyulup dilimlenmiş
- 200 gram taze ıspanak, çiçeklerine ayrılmış
- 150 gram İçim Labne Peynir
- 50 ml İçim Süt
- 30 gram İçim Beyaz Peynir
- 100 ml sızma zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Kıyılmış maydanoz
- 1 diş sarımsak, kabuğuyla beraber
- 1 dal kekik
- 1 adet soğan, dilimlenmiş
- 80 ml üzüm sirkesi
- 80 ml su
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
Enginarları temizlemek için saplarını kesin ve içlerini limonlu suda bekletin. Böylece enginarlar kararmayacaktır.
- Enginarları süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve un ilave edip karıştırın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Enginarları tencereden kevgirle çıkarıp süzgece alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
- Patatesleri kabuğu ile haşlayıp süzün. Soyup ezin. Dereotunu kıyıp yarısından fazlasını püreye ekleyin.
- Kalan zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız püreyi enginarların içine paylaştırın. Üzerini kalan dereotu ve zeytin dilimleriyle süsleyin.
- Maydanozu kıyıp pürenin üzerine serpiştin ve soğuk olarak servis yapın.
- Afiyet olsun.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap