Enginar Sepeti Tarifi

Malzemeler

Enginar sepeti tarifi, enfes bir lezzet sunan pratik bir yemektir. Bu tarifle hem misafirlerinizi etkileyebilir hem de kendinize özel bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

(4 Kişilik)

  • 4 adet taze enginar
  • 250 gram milföy hamuru
  • 250 gram patates, soyulup dilimlenmiş
  • 200 gram taze ıspanak, çiçeklerine ayrılmış
  • 150 gram İçim Labne Peynir
  • 50 ml İçim Süt
  • 30 gram İçim Beyaz Peynir
  • 100 ml sızma zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • Kıyılmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak, kabuğuyla beraber
  • 1 dal kekik
  • 1 adet soğan, dilimlenmiş
  • 80 ml üzüm sirkesi
  • 80 ml su
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Yapılışı

Enginarları temizlemek için saplarını kesin ve içlerini limonlu suda bekletin. Böylece enginarlar kararmayacaktır.

  1. Enginarları süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve un ilave edip karıştırın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Enginarları tencereden kevgirle çıkarıp süzgece alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
  3. Patatesleri kabuğu ile haşlayıp süzün. Soyup ezin. Dereotunu kıyıp yarısından fazlasını püreye ekleyin.
  4. Kalan zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın.
  5. Hazırladığınız püreyi enginarların içine paylaştırın. Üzerini kalan dereotu ve zeytin dilimleriyle süsleyin.
  6. Maydanozu kıyıp pürenin üzerine serpiştin ve soğuk olarak servis yapın.
  7. Afiyet olsun.

Yardımcı Ürünler

içim woman

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap