1 adet ramazan pidesi
1 paket (400 gr) İçim Labne
200 gr çift çekim dana döş kıyma
2 adet soğan
4-5 dal maydanoz
3 adet kuru acı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
6 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 adet kuru soğanı incecik doğrayın veya mutfak robotunda çekin.
• Geniş bir tavada 200 gr çift çekim dana döş kıymayı kavurmaya başlayın.
• Kıymalar renk değiştirince soğanları ekleyin. Önce yüksek ateşte ardından kısık ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 20 dakika kavurun.
• Ağız tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin.
• Ramazan pidesinin ortasındaki kare kare şekil verilmiş kısımları elinizle çıkartın. Kenarlarının kalmasına özen gösterin.
• 200 derecede altlı, üstlü çalışan fırında 5 dakika çıtırdatın.
• Küçük bir tencereye 6 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. İçine ince doğradığınız 3 adet kuru biberi ekleyin.
• 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyip tencereyi ateşten biraz uzaklaştırıp karıştırarak pişirmeye devam edin.
• 1 paket, 400 gr, İçim Labne’yi hazırladığınız acılı yağ ile karıştırın.
• Pideyi fırından alıp içine acılı labneyi sürün. Birazını üzerine koymak için ayırın.
• Sıcak kıymanın üzerine irice doğranmış 4-5 dal maydanozu ekleyip karıştırın.
• Labnenin üzerine kavrulmuş kıymayı da ekleyin. Kıymaların üzerine de birkaç parça labne koyunca, kimsenin hayır diyemeyeceği kıymalı acılı pideniz hazır.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap