300 gr İçim Süzme Beyaz Peynir
1 paket İçim Labne
2 çorba kaşığı İçim Süzme Yoğurt
2 çorba kaşığı un
3 yumurta sarısı
4 yumurta akı (kar halinde)
1 adet limon rendesi
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 adet kabartma tozu
Kekin alt tabanı için;
30 gr eritilmiş İçim Tereyağı
1.5 paket yulaflı bisküvi
30 gr ılık su
1 çay kaşığı tarçın
Yulaflı bisküvi, tereyağı, ılık su ve tarçın karışımından elde ettiğiniz harcı kenarı açılan 20 cm’lik kek kabının altına sıkıca bastırarak yerleştirin. Kalıbı 5 dakika buzdolabında bekletin. Bu esnada yumurta aklarını şekerle iyice çırparak kar haline getirin. Geniş çukur bir kabın içinde süzme beyaz peynir, labne, yoğurt ve üç yumurta sarısını karıştırın. İçine bir adet limon rendesi ilave edin. Kar haline getirmiş olduğumuz yumurta aklarını, 2 çorba kaşığı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek yulaflı bisküvilerle oluşturduğunuz kek kalıbının içine dökün Fırını 185 derece ısıtın. Keki bu ısıda önce 10 dakika pişirin. Daha sonra fırının ısısını 170 dereceye düşürün. 20 dakika daha bu şekilde pişirin. İpucu: Peynirli kekin piştikten sonra üzerinin çatlamaması için fırını kapattıktan sonra fırın soğuyuncaya kadar kapağını açmayın.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap