( 4 Kişilik )
600 gr dana kontrfile
400 ml beyaz üzüm sirkesi
250 gr radika, doğranmış
1 adet limon
1 diş sarımsak
Maydanoz, kıyılmış
3-4 dal taze biberiye
3 çorba kaşığı İçim Tereyağı
Tuz, karabiber
Sirkeyi bir tencerede 3-4 dal biberiye, bir diş sarımsak ve 1 çorba kaşığı İçim Tereyağı ile birlikte karıştırın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Etlerin yağlarını alın. Üzerlerini hazırladığınız sosla kaplayarak yaklaşık 5 saat marine edin. Radikaları doğrayın. Etleri sosun içinden çıkararak marine sosunun lezzetini iyice çekmiş halde hazırlayın. Kağıt havlu üzerine koyarak sosunun fazlalığını alın. Kızgın tavada her iki yüzünü üçer dakika pişirerek mühürleyin. Eti ocaktan alıp 2 dakika dinlendirin. Fırın kabına yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Bir tencerede 2 çorba kaşığı İçim Tereyağını eritin. Radikaları ilave ederek kavurun. Eti fırından çıkarın, üzerini alüminyum folyoyla kapatarak 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin. Radikaları tabağa koyun. Üzerine etleri yerleştirin. Tuz karabiber ve biberiye ile tatlandırarak servis edin.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap