2 lt su
2,5 kg un
20 gr yaş maya
Yeterli miktarda tuz
Eve pizza söylemek yerine kendi pizzanızı kendiniz pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Pizza hamuru tarifi bizden üzerini istediğiniz malzemelerle süslemek ve lezzetlendirmek sizden.
1. Bütün malzemeleri karıştırıp tercihen elde yoğurun ve pürüzsüz bir hamur haline getirin.
2. Üzeri kapalı bir kap içerisinde, 20-25 derecede 70 dakika bekletin.
3. Hamuru 250 gr’ lık eşit parçalara bölün, yuvarlayıp aralarında mesafe bırakarak hafifçe unlanmış çalışma tezgahına koyun. Hamurunuz kullanıma hazırdır.
4. Hamuru kullanana kadar üzeri örtülü olarak bekletin. Afiyet olsun.
Not: Hazırladığınız hamuru aynı gün içerisinde tüketmelisiniz.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap