( 4 Kişilik )
300 gr karides, ayıklanmış
250 gr havuç, rendelenmiş
250 gr soğan, yemeklik doğranmış
350 gr risotto pirinci
Sarımsak
Domates salçası
İçim Kaşar Peynir
Sebze suyu
Sızma zeytinyağı
Tuz
Havuç ve soğanı 2 kaşık zeytinyağı ve bir diş sarımsak ile bir tencereye alıp kavurun. Karideslerin kafalarını ve kabuklarını tencereye ekleyip karıştırın. Bir kaşık salça ve 600 gr soğuk su ilave edip kapağını kapatarak yaklaşık 1 saat 30 dakika kaynatın ve süzün.
Bir tencerede 2 kaşık zeytinyağını ısıtıp pirinci kavurun. Kavrulan pirinci kaynar sebzeli karidesli su ile azar azar ıslatıp karıştırarak pişirin. Suyunu çektikçe sebze suyu ilave ederek risottoyu hafif diri kıvamda pişirin (işlem sonunda yaklaşık 1,2 lt su kullanmış olmalısınız).
Risottoya birkaç kaşık İçim Kaşar Peynir ekleyip karıştırın ve karides eşliğinde servis edin.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap