( 4 Kişilik )
500 gr kabak, uzunlamasına dilimlenmiş
35 gr İçim Tereyağı
10 adet kuzu pirzolası
6 adet kayısı, ortadan ikiye bölünmüş
Tuz
1. Dilimlediğiniz kabakları tavada veya ızgarada kızartın. Üzerlerini tuzla tatlandırın.
2. Dökme demir bir tavada İçim Tereyağı’nı eritin.
3. Pirzolaların her iki yüzünü de renk alana kadar pişirin.
4. Pirzolaları tavadan alın ve ince dilimlediğiniz kayısıları tavaya atın.
5. Kızarttığınız kayısıları biraz su ekleyerek mutfak robotunda püre haline getirin.
6. Pirzolaları hafif yağladığınız bir fırın kabında kabına koyun.
7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin.
8. Tabağa kayısı püresini yayın üzerine pirzola dilimlerini ve ızgara kabakları yerleştirin. Afiyet olsun.
Püf noktası: Pirzolaları tavada fazla uzun süre tutmamaya özen gösterin aksi takdirde etiniz çok sert olacaktır.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap