• 5-6 adet havuç
• 1/3 adet kırmızı lahana
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 kase İçim Süzme Yoğurt
• 2 yemek kaşığı mayonez
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 avuç ceviz içi
• 1 tutam dere otu
•Havuç ve mor lahanayı ayrı ayrı kaplarda hazırlayıp pişirin.
•Havucu ve lahanayı ayrı ayrı rendeleyip ikisini de ayrı tavalara koyun. Her ikisinin de içlerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip güzelce kavurun.(Çok yüksek ateş olmayacak.)
• İçlerine ikisine de 1 çay kaşığı olacak şekilde tuz ekleyin.
• İyice kavrulunca ayrı tabaklara koyup soğuduktan sonra her ikisine de İçim süzme yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı ve cevizi ekleyin.
• Fazla ezmeden rengini yoğurda verene kadar karıştırın.
• Kendi istediğiniz şekilde ya da görseldeki şekilde servis edebilirsiniz. (Görseldeki şekiller için yuvarlak kalıp veya bir kağıt bardağın altını düzgünce keserek kullanabilirsiniz.)
• Yine isteğe bağlı olarak renkli sos için havuç ve lahanayı rendeledikten sonra biraz suyunu sıkıp ayırın. Az bir miktar İçim süzme yoğurt ekleyip karıştırınca sosunuz hazır.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap