( 10 Kişilik )
1 adet 4 kg ağırlıkta hindi
80 gr İçim Tereyağı, oda sıcaklığında
1 kg arpacık soğanı
Taze kekik
1 adet limon
3 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
400 gr kestane, kabukları çıkarılmış ve haşlanmış
500 ml tavuk suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı üzüm suyu
Hindiyi bol suyla yıkayın ve iyice kurutun. Tuz ve karabiberle üzerini tatlandırın.
İçim Tereyağını, 2 adet doğranmış arpacık soğan, 1 çorba kaşığı doğranmış kekik, 1 tatlı kaşığı limon zest rende, tuz ve karabiberle birlikte karıştırın.
Hindi ve derisi arasına sürebildiğiniz kadar İçim Tereyağı’nı yedirin. Kalan İçim Tereyağı’nı hindinin içine, yarım limon, kalan kekik ve 2 yarım arpacık soğanı ile birlikte yerleştirin. Hindinin ayaklarını iple sıkıca bağlayın.
Hindiyi göğüs eti alt tarafa gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin, üzerini pişirme kağıdıyla sarın. Fırını önceden 200°C’de ısıtın. 45 dakika boyunca pişirin. Isıyı 180°C’ye düşürerek 2 saat daha pişirin.
Hindinin üst yüzeyini kıtır yapabilmek için önce üzerindeki pişirme kağıdını kaldırın. Hindiyi derisini korumaya dikkat ederek ters çevirin, 30-40 dakika daha, bu şekilde tepsiye bıraktığı suyu üzerine dökerek pişirmeye devam edin. Bıçakla test ederek içinin pembeliği tamamen yok olduğunda fırından alabilirsiniz.
Pişirdikten sonra eti yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın. Arpacık soğanları tavada kızartın. 2 çay kaşığı şekeri ekleyin ve şeker karamelize olmadan hemen sirkeyi de ekleyin. Arpacık soğanlarını bir pişirme kabına alın kekik ilave edin.
Hindi piştiğinde kaşıkla suyundan alarak arpacık soğanların üzerine dökün, bir 15 dakika boyunca bu şekilde fırına verdikten sonra kestaneleri de ilave edin ve iyice karıştırın. 2 kaşık daha hindi suyundan ilave edin. Bir 20 dakika boyunca 150°C’de, arpacık soğanlar iyice kızarana kadar fırınlayın.
Sosu için önce tavuk suyunu bir sos tenceresinde ısıtın ve üzüm suyunu ilave edin. Arpacık soğanı ve limonu hindinin içinden çıkararak bu sosun içine atın, 15 dakika karıştırarak pişirin. 1 çay kaşığı şeker, tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın.
Hindiyi hazırladığınız kestane ve arpacık soğanlarıyla etrafını çevirerek üzerinde sosuyla servis edin.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap