Laktoz, sütte bulunan doğal bir şekerdir ve parçalanması için laktaz enzimi gerekir. Vücutta laktaz enziminin yetersiz oluşu bu şekerin parçalanmasını engeller ve sindirim şikayetleri oluşur.
İçim Rahat Laktozsuz Yoğurt, içindeki laktoz parçalandığı için şişkinlik oluşturmaz ve rahatlıkla tüketilebilir. Alıştığınız yoğurt lezzetiyle rahatlıkla gündelik hayatta yemeklerin yanında tüketebilirsiniz.
Glikoz ve galaktoz adı verilen iki ayrı karbonhidratın bir araya gelmesi ile oluşan süt şekerine laktoz denir. Ancak sindirim sorunu yaşayan kişilerde süt ve süt ürünlerinin içinde barındırdığı laktozu sindirmeleri güç olur. Laktoz, süt, ayran, yoğurt, krema, peynir, kefir, tereyağı, kaymak gibi süt ürünlerinde bulunur.
Laktoz enzimi yetersiz olan kişilerin içeriğinde laktoz bulunduran besinleri tükettikten kısa bir süre sonra vücutlarında sindirim sisteminde şişkinlik, gibi durumların oluşması şeklinde görülebilir.
İçim Laktozsuz Yoğurdun üretim aşamasında, sütte doğal olarak bulunan laktoz parçalanır. Böylece İçim Laktozsuz Yoğurt, laktoza karşı intoleransı olan kişilerin bu sorunları yaşamadan yoğurdun tüm faydalarından yararlanmalarını sağlar.
İçim Laktozsuz Yoğurt üretim aşamasında süte yoğurt kültürü eklenmesi sırasında doğal laktaz enzimi süte eklenir ve sütün içerisindeki doğal laktozun parçalanması sağlanır. Böylece parçalanan laktoz daha kolay bir şekilde sindirilen glikoz ve galaktoza dönüşür. İçim tesislerinde en hijyenik koşullarda, mayalanarak hazırlanan İçim Laktozsuz Yoğurt, sindirim problemlerinizi ortadan kaldırarak, hem sizin hem de sevdiklerinizin en lezzetli şekilde tüketmenize yardımcı olur. İçim Laktozsuz Yoğurt sade olarak tüketilebileceği gibi yemeklerin üzerlerinde, soslarda, hamur işlerinde, tatlı çeşitlerinde gönül rahatlığı ile tüketilebilir. İçim Laktozsuz Yoğurt, özel formülü ile yoğurdun bünyede çok kolay bir şekilde sindirilmesini sağlar. Laktoza karşı hassasiyeti olan kişilerde gelişen sindirim şikâyetlerinin azaltılmasına yardımcı olan İçim Laktozsuz Yoğurt, hem ana hem ara öğünlerinde güvenle ve rahatlıkla tüketilebilir.
Yoğurt tüketemeyen kişilerin de yoğurdun besin değerinden faydalanmalarını sağlar.. Besin değeri açısından diğer yoğurt çeşitleri ile aynı özelliğe sahip olan İçim Laktozsuz Yoğurt; içerdiği protein sayesinde tüketenlerin kas yapısını korur, hastalıklara karşı direnci artırır, kalsiyum içeriği sayesinde kemik ve diş yapısını güçlendirir.
Dünya genelinde özellikle Akdeniz, Asya ve Afrika gibi toplumlarda laktoz intoleransı olan pek çok kişiye rastlanır. Laktozu sindiremeyen bünyeye sahip kişiler süt ve süt grubu içeren besinlerden uzak kalmayı tercih ederler.
Doğal olarak bu durum da çocuklarda kemik gelişimini önlerken yetişkinlerde de kemik erimesi gibi bazı ciddi rahatsızların gelişimine neden olur. Bu durumda süt grubunun tüm faydalarından sindirim sorunu yaşamadan yararlanabilmek için laktoz içermeyen süt, yoğurt ya da farklı süt ürünleri tüketmek gerekir.
İçim Laktozsuz Yoğurt, tüm yiyeceklerinizin yanında ya da atıştırmalık ürünlerinizde, yüksek besin değeri ve lezzeti ile rahatlıkla tercih edilebilir. 750 gramlık paket seçeneği ile, doğallığından ve tazeliğinden emin olduğunuz İçim Rahat Laktozsuz Yoğurdu sevdiklerinizle güvenle tüketebilirsiniz.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap