Yumuşak kıvamı ve sürülebilir yapısıyla en sevilen peynir çeşitleri arasında yer alan labne, kahvaltı sofralarının gözdesidir. Tatlıdan tuzluya birbirinden farklı tariflere lezzet katan labne, besin değerleri açısından da oldukça zengin bir peynir çeşididir.
Sürülebilir peynir kategorisinde yer alan labne, pastörize süt ve yoğurt kültürünün birleşimiyle elde edilir. Sofraların vazgeçilmezi olan, yediden yetmişe her yaştan tüketici tarafından tercih edilen labne peyniri, zengin kalsiyum ve protein içeriği sayesinde besleyici bir peynirdir.
Tamamen kendine özgü lezzetinin ve kıvamının yanı sıra sağlığa faydaları ile öne çıkan labne peyniri, günün her öğününe lezzet katar.
Orta Doğu menşeli sürülebilir bir peynir çeşidi olan labne; ülkeden ülkeye; labni, labneh, lebneh ve labaneh gibi değişen isimlerle adlandırılır. Labne kelimesi, Arapça’da süt anlamına gelen “laban” kelimesinden türer. Labne, bazı yabancı kaynaklarda “yoğurt” olarak da tanımlanır.
Labne peynirini sevenlerin en çok merak ettiği sorulardan biri de: “Labne peyniri nasıl yapılır?” sorusudur. Pürüzsüz kıvamı ve eşsiz lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi haline gelen İçim Labne; dünyanın ikinci büyük üretim hattında, hijyenik şartlarda, el değmeden üretilir. Bol sütlü İçim Labne’nin içinde pastörize inek sütü, pastörize inek sütü kreması, yoğurt kültürü ve tuz bulunur.
100 gramın da yaklaşık olarak 200 ml süt bulunan İçim Labne, bol sütlü yapısıyla tariflere lezzet katmanın yanı sıra içerdiği yüksek kalsiyum içeriği sayesinde çocuklar ve bebekler için de son derece besleyici bir üründür. Gönül rahatlığı ile her yaştan tüketicinin tüketebileceği; besleyici, doğal ve sağlıklı ürün ile çok sayıda tarif yapmanız mümkündür.
İçim Labne, doğal, bol sütlü ve pürüzsüz yumuşak dokusu ile sade olarak ya da reçel ve marmelat gibi tatlılarla kahvaltılarda keyifle tüketilebilecek bir üründür. Eşsiz lezzetiyle cheesecake ve tiramisu gibi tatlıların da lezzet unsuru olan İçim Labne; makarna, börek, poğaça, salata, çorba gibi çeşitli meze ve soslarla çok sayıda tuzlu tariflerin içerisinde kullanılmaktadır.
Pürüzsüz kıvamı ile İçim Labne, sabah kahvaltısında, ara öğünlerde ya da günün her anında lezzetli ve pratik atıştırmalıklar arayanlar için eşsiz bir seçenektir.
“Labne peyniri sağlıklı mı?” sorusu Labne’yi severek tüketen herkesin cevabını merak ettiği bir sorudur. Labne peynir, kalsiyum kaynağıdır. Protein ile besleyici olan İçim Labne, sağlığımız için de pek çok fayda sağlar.
İçim Labne’nin içerdiği kalsiyumun faydaları şu şekilde sıralanabilir:
Özellikle sağlıklı ve dengeli beslenmenin çok daha önemli olduğu bu dönemde, 7’den 70’e her yaş grubunun severek tüketebileceği besleyici ve yumuşak kıvamlı İçim Labne; bol sütlü ve pürüzsüz kıvamıyla özellikle çocukların süt ve süt ürünleri ihtiyacını karşılamada en büyük yardımcılardan biridir.
Labne besin değerleri, mineral zenginliğiyle öne çıkar. 100 gramında yaklaşık olarak 200 ml süt bulunan, bu sayede yüksek oranda kalsiyum ve protein içeren İçim Labne Peyniri’nin kalori ve besin değerleri şu şekildedir:
Enerji ve Besin Öğeleri (100 g’daki miktar)
• Enerji (kj/kcal) 789 / 191
• Yağ (g) 17
• Karbonhidrat (g) 4,5
• Protein (g) 4,9
• Kalsiyum (mg) 120
• Tuz (g) 0,5
Kolaylıkla sürülebilen, 100 gramında yaklaşık olarak 200 ml süt bulunan İçim Labne, her kullanım alışkanlığına, her tüketim talebine göre farklı ambalaj seçenekleri ile alternatifler sunmaktadır.
20g, 200g, 400g, 3x180g, 500g, 700g ve 3000g ambalaj çeşitliliği ile Türk Mutfağının lezzetlerini kaçırmak istemeyenlere özel alternatifler sunmaktadır.
Son derece pürüzsüz kıvamı ve dokusu sayesinde özellikle tiramisu ve cheesecake gibi tatlı yapımında tercih edilen İçim Labne ürünü, Belçika’da Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (ITQI) tarafından düzenlenen Üstün Lezzet Ödülü Yarışması’nda ‘Dikkat Çekici Lezzet’ olarak nitelendirilerek üstün lezzetini resmi olarak kanıtlamıştır.
Ayrıca bu lezzet tesciline ek olarak “Dünya Peynirleri” (World Cheese) tarafından da Gold ödül alarak lezzetini bir kez daha ispatlamıştır.
İçim Labne, Belçika’da Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (ITQI) tarafından düzenlenen Üstün Lezzet Ödülü Yarışması’nda ‘Dikkat Çekici Lezzet’ olarak nitelendirilerek üstün lezzetini resmi olarak kanıtlamıştır.
Otuz yılı aşkın bir süredir dünya çapındaki peynir ustaları, perakendecileri, alıcıları, tüketicileri ve yemek yorumcularını bir araya getiren Dünya Peynir Ödülleri, dünyanın peynir odaklı en büyük yarışması olarak bilinir. İçim Labne, Dünya Peynirleri Ödülleri’nde Gold Ödül alarak üstün lezzetini bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Yumuşak ve kremsi kıvamıyla tüm dünyada sevilen bu peynir, Orta Doğu mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alır. Orta Doğu ülkelerinin hepsinde evde labne yapımı oldukça yaygındır. Orta Doğu usulü labne tarifi, süt ile süzme yoğurdu bir araya getirir. Sofraların olmazsa olmazı labne, hem kahvaltıda yer bulur hem de geleneksel tariflerde sıklıkla kullanılır.
Lezzeti, pürüzsüz kıvamı ile labne, her yaştan tüketicinin gözde peynirlerinden biridir. Sürülebilir bir peynir çeşidi olan labnenin lezzetini ve kıvamını, yetişkinler kadar çocuklar da sever.
İçim Labne her kullanım alışkanlığına, her tüketim talebine göre farklı ambalaj seçenekleri ile alternatifler sunar. Pratik ambalajıyla kolaylıkla kullanılan İçim Labne’yi; 20 g, 200 g, 400 g, 3*180 g, 500g, 700 g ve 3 kg’lık paketler halinde bulabilirsiniz. İçim Labne peynir fiyatı, paketlerin gramajına göre değişiklik gösterir.
Sürülebilir kıvamları nedeniyle taze peynir ile labne peyniri sıklıkla karıştırılır. Bu peynirlerin pürüzsüz yapıları benzese de üretim yöntemleri ve içerikleri birbirinden farklıdır. Taze peynir, taze pastörize sütten elde edilen süt kremasının özel peynir kültürleri ile mayalanması sonucu elde edilir. Labne peyniri ise pastörize inek sütü, pastörize inek sütü kreması, yoğurt kültürü ve tuz ile üretilir. Tat olarak ise taze peynir adı gibi taze bir aromaya sahipken labne peyniri yoğurt kültüründen gelen özgün bir ekşimsi aromasıyla bilinir.
İçim Labne; doğal, bol sütlü yapısı ve pürüzsüz kıvamı ile kahvaltılarda sade olarak ya da reçel ve marmelat gibi kızarmış ekmeğin üzerine sürülerek keyifle tüketilebilecek bir üründür. Ara öğünlerde pratik atıştırmalık arayanlar için de ideal bir seçenektir. Eşsiz lezzetiyle cheescake ve tiramisu gibi tatlı tariflerinin lezzetine lezzet katan İçim Labne; çorbadan makarnaya, makarnadan böreğe kadar hemen hemen her tuzlu tarifte de kullanılır.
Siz de İçim Labne’li Tarifler ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz.
İşte, İçim Labne ile yapabileceğiniz enfes tarifler:
Tüm süt ve süt ürünlerinde olduğu gibi güneş ışığı almayan, serin bir ortamda saklanmalıdır. Kapağı hava almayacak biçimde düzgün bir şekilde kapatılan labne peyniri, son kullanma tarihine kadar buzdolabında muhafaza edilebilir.
Labne peyniri buzdolabında muhafaza edilmelidir. Sürülebilir kıvamlı peynirler, derin dondurucuya konulduğunda sulanır ve lezzetleri bozulur. Bu yüzden dondurucuda saklanması tavsiye edilmez.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap