( 4 Kişilik )
600 gr İçim Kaymak
1 kg çiğ tel kadayıf
200 gr İçim Tereyağı
100 gr ince çekilmiş Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı toz Antep fıstık
1 kg toz şeker
500 ml su
1 çorba kaşığı limon suyu
Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatın. Kıvam almaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 4 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Künefe sahanlarının içine tel kadayıfın yarısını paylaştırın. Eritilmiş İçim Tereyağının yarısını üzerine gezdirin. Kaymak ve Antep fıstığı yayın. Kalan İçim Tereyağının içine kalan kadayıfı koyarak iyice karıştırın.
Kaymak ve Antep fıstığının üzerine kapatın.
Sahanları ocak üzerine kadayıfı kızartmaya başlayın. Kadayıfları aynı sahan içinde alt üst ederek diğer taraflarını da kızartın. Sıklıkla çevirerek işlemi devam ettirin. Künefe sıcakken şerbeti üzerine gezdirin. Birkaç dakika bekledikten sonra toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap