3 yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış
50 gr toz şeker
3 çorba kaşığı elma suyu
250 gr fındık, kabaca doğranmış
300 ml Kaymak
Pişirme kabını streç filmle kaplayın. Streç filmin kaba serdiğini kadar bir kısmını dışa doğru sarkıtarak bırakın. Yumurta sarısını ayrı bir kapta iyice çırpın. Daha sonra elma suyu ve şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Doğranmış fındıkları karışıma ekleyin. Yumurta beyazlarını çırpmaya başlayın, yoğun bir kıvama geldiklerinde, Kaymağı da ayrı bir kapta yine yumuşak bir yoğunluğa gelene kadar çırpın. Her ikisini de sırayla fındık karışımına ekleyin. Karışımı pişirme kabınıza yayın. Üzerini sarkıttığınız streç filmin kalanıyla kaplayın. Buzdolabında en az 10 saat boyunca soğutun ve sertleştirin. Semifreddo’yu buzdolabından alın. Servis etmeden önce 30 dakika kadar bekletin. Semifreddo’yu ters çevirerek çıkarın ve dilimleyin. Tercihe bağlı tarçın ve/veya kakao serperek servis edin.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap