Beyaz Peynirli ve Labneli Cheesecake Tarifi

Malzemeler

250 gr Taze Peynir
180 gr şeker
150 gr Labne Peynir
150 gr bisküvi
150 gr yulaflı bisküvi
90 gr Tereyağı
60 gr nişasta
25 gr kavrulmuş fındık
3 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta

Yapılışı

Kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın. Fındıkları ve bisküvileri makinede çekip un haline getirin, bir karıştırma kabında İçim Tereyağı ile karıştırın. Karışımın üçte ikisini kek kalıbının dibine ve kenarlarına döşeyin. İyice bastırarak karışımın kalıp içinde sıkı bir form oluşturmasını sağlayın. Bir karıştırma kabında İçim Labne ve Taze Peynirleri, şeker, yumurta, yumurta sarıları ve nişastayı homojen bir kıvam elde edene kadar mikserle karıştırın. Kek kabına bisküvilerin üstüne dökün. Üzerini kalan bisküvi ile kaplayıp bir spatula yardımıyla bastırmadan düzleştirin. Cheesecake’inizi 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Cheesecake’i fırından çıkardıktan sonra ılınması için oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra buzdolabına koyarak en az 4 saat soğutun.

Yardımcı Ürünler

içim woman

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap