(8 Kişilik)
600 gr mantar
8 diş sarımsak
2 büyük soğan
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı un
250 ml et suyu
6 su bardağı su
1 dolu tatlı kaşığı tuz
1 dolu tatlı kaşığı karabiber
1+1/4 paket, 250 ml İçim Şef krema
10 dal kekik
3 avuç ekmek kırıntısı
• 600 gr mantarı saplarını ayırmadan 3-4 milim kalınlığında doğrayın. Toplam 600 gr olacak şekilde dilediğiniz veya bulabildiğiniz mantarları kullanın. Kültür, kestane, istiridye veya başka ne dilerseniz. En güzel dilimleri daha sonra üzerini süslemek için ayırın.
• 2 büyük soğanı yemeklik doğrayıp 6 çorba kaşığı zeytinyağında karamelize olana dek kavurun.
• Soğanlardan sonra mantarların yarısını da ekleyip kavurun. Tüm mantarı bir kerede atarsanız sulanacaktır.
• Mantarın diğer yarısıyla birlikte 6 diş sarımsağı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
• Mantarlar kavrulunca 3 çorba kaşığı unu tencereye ekleyip kavurun.
• 1 çorba kaşığı sirkeyi, 250 ml et suyunu ve 6 su bardağı, 1,25 lt, suyu koyun.
• 6 dal kekiği ekleyin.
• Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynayınca altını kısın ve 20 dakika daha pişirin.
• 1‘er dolu tatlı kaşığı tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
• Ardından el blendırından pürüzsüz olana dek geçirin.
• 1+ 1/4 paket, 250 ml, İçim Şef Kremayı ekleyin ve karıştırın.
• Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağında ayırıdğınız mantarları kavurun.
• Mantarlar renk alınca, 3 avuç ekmek kırıntısını ekleyin.
• Ekmekler de renk alınca, altını kapatın ve minik doğranmış 2 diş sarımsağı ve 4 dal kekiğin yapraklarını ekleyin.
• Kaseye önce çorbayı ardından tavada hazırladığınız kıtırları döküp üzerinde azıcık İçim Şef Krema da gezdirince efsane lezzette çorbanız hazır olacak.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap