( 6 Kişilik )
500 gr levrek veya çipura eti, ufak doğranmış
1 adet soğan, doğranmış
4 adet jumbo karides
50 gr İçim Kaşar Peyniri
3 dilim tam buğday ekmeği, dilimlenmiş
50 gr midye, ayıklanmış
1 tutam limon kabuğu rendesi
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz, doğranmış
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
Ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağı gezdirin ve 160 derece önceden ısıtılmış fırına verin. Bir diş sarımsağı ekmeklerin üstüne sürün ve ekmekleri bıçakla doğrayın. Balık fileto parçalarını mutfak robotundan geçirin. Karideslerin kabuklarını çıkarıp bıçakla küçük parçalar bölün.
İçim Kaşar Peynirini çok ince ve küçük rendeleyin. Tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırın. Bir tutam tuz, karabiber, maydanoz, bir tutam limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın. Malzemeleri yoğurun. Karışımı 12 eşit parçaya bölün ve şekil verin. 2 dakika daha pişirerek suyunu çektirin. Ocağı söndürün.
Sebzeleri tavadan alın. Aynı tavaya biraz daha zeytinyağı koyun ve hazırladığınız köfteleri pişirin. Parçalanmamaları için nazikçe çevirerek 4-5 dakika kızartın. Sıcak servis edin.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap