Refika’ca İçim Süzme Yoğurtlu Balkabaklı Meze

Malzemeler

• 4 çorba kaşığı İçim Süzme Yoğurt
• Yarım kg balkabağı
• 1 soğan
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 4 diş sarımsak
• 2 avuç yer fıstığı
Üzerine; Fesleğen yaprakları

Yapılışı

Yarım kg balkabağını küp küp doğrayın.

• Tavayı ocağa alın ve 4 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp balkabaklarını ekleyin ve yüksek ateşte kavurun.

• 1 soğanı da piyazlık doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ekleyip ovun. Yumuşayan soğanları tavaya ekleyin. 2 avuç kabuksuz yer fıstığını tavaya ekleyin ve bütün malzemeleri iyice karıştırarak kavurun.

• Balkabakları renk değiştirip, soğanlar karamelize olunca içine 4 diş sarımsağı ince ince kıyıp ilave edin.

• 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyip 3 dakika daha kavurun.

• Kavrulan lezzetlerden üzeri için biraz ayırıp bir kâseye alın ve 4 çorba kaşığı İçim süzme yoğurdu ekleyerek üstünkörü karıştırın.

• Tabağa önce yoğurtlu sebzeleri ekleyin. Üzerine yoğurtlamadıklarınızdan koyun ve fesleğen yaprakları ile süsleyince afiyetle yemeniz için hazır.

Yardımcı Ürünler

içim woman

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap