• 4 çorba kaşığı İçim Süzme Yoğurt
• Yarım kg balkabağı
• 1 soğan
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 4 diş sarımsak
• 2 avuç yer fıstığı
Üzerine; Fesleğen yaprakları
Yarım kg balkabağını küp küp doğrayın.
• Tavayı ocağa alın ve 4 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp balkabaklarını ekleyin ve yüksek ateşte kavurun.
• 1 soğanı da piyazlık doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ekleyip ovun. Yumuşayan soğanları tavaya ekleyin. 2 avuç kabuksuz yer fıstığını tavaya ekleyin ve bütün malzemeleri iyice karıştırarak kavurun.
• Balkabakları renk değiştirip, soğanlar karamelize olunca içine 4 diş sarımsağı ince ince kıyıp ilave edin.
• 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyip 3 dakika daha kavurun.
• Kavrulan lezzetlerden üzeri için biraz ayırıp bir kâseye alın ve 4 çorba kaşığı İçim süzme yoğurdu ekleyerek üstünkörü karıştırın.
• Tabağa önce yoğurtlu sebzeleri ekleyin. Üzerine yoğurtlamadıklarınızdan koyun ve fesleğen yaprakları ile süsleyince afiyetle yemeniz için hazır.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap