• 4 adet sakız kabak
• 10 dal dereotu
• 5 dal maydanoz
• 2 dal taze soğan
• 1 adet soğan
• 3 çorba kaşığı un
• 2 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 750gr İçim Rahat Laktozsuz Yoğurt
• Roka
1. Kabakları iri rendeleyin. Fazla sularını avucunuzda sıkın.
2. Üzerine incecik kıyılmış dereotu, maydanoz, taze soğanları ve soğanı ekleyin. Hepsini bir kapta karıştırın.
3. Un, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin. Kabağınız suluysa daha cıvık bir kıvamı olabilir. Bu durumda biraz daha un eklemeniz gerekebilir.
4. Geniş bir tavaya kızartma için ayçiçek yağını 1-2 parmak yüksekliğinde koyup ısıtın.
5. Isınmış yağa mücverleri çorba kaşığı ile dökün.
6. İki tarafları da altın sarısı renk alana dek kızartın.
7. Yanında roka ve İçim Rahat Laktozsuz Yoğurtla afiyet olsun.
Püf Noktası: Mücverleri kızartmak için ayçiçek yağını tavaya azar azar koymalısınız. Aksi takdirde mücverleriniz yağı fazlasıyla çekecektir.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap