• 2 çorba kaşığı İçim Süzme Yoğurt
• 2 tane kemer patlıcan
• 1 diş sarımsak
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 tane kuru Arnavut biberi veya 1 adet kırmızı acı biber
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı toz biber
Yanında; Çıtır gevrek
• 2 patlıcana bıçakla delikler açın. Patlıcanları ister ocakta ister közmatikte közleyebilirsiniz. Kontrollü bir şekilde patlıcanları her tarafı yumuşayana kadar közleyin.
• Közlenen patlıcanları geniş bir kâseye alın ve üzerini kapatıp birkaç dakika terletin. Bu sayede patlıcanlar daha kolay soyulacak.
• Kabuklarını soyun ve bıçak ile küçük parçalar olacak şekilde gelişigüzel kesin.
• 2 çorba kaşığı İçim süzme yoğurt, 1 diş sarımsak püresi, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve patlıcanları iyice karıştırın. Karışımı sunum tabağına yayarak yerleştirin. Ortasında bir boşluk bırakmaya dikkat edin.
• 1 adet kırmızı acı biberi ince halkalar halinde kesin. Dilerseniz suda bekletilmiş kuru Arnavut biberi de kullanabilirsiniz.
• Ardından 1 çorba kaşığı tereyağını eritip biberleri içine ekleyin. Kaşıkla havalandıra havalandıra karıştırın. Böylece biberlerin daha uzun sürede kavrulması ve güzelce köpürmesi sağlanır. İçerisine 1 çay kaşığı toz biber ekleyin. Yaklaşık 1,5 dk kavurduktan sonra sunum tabağında bulunan patlıcanlı atomun üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap