• 2 tepeleme çorba kaşığı İçim Süzme Yoğurt
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet iri soğan
• Yarım kg ıspanak
• 3 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 tutam pul biber
Süsleme için; Nar taneleri, yaprak galeta ve zeytinyağı
1 adet soğanı küp küp doğrayın. Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğanları tavaya ekleyip karıştırarak soteleyip. Soğanları hafif öldürmeniz yeterli olacaktır.
• İyice yıkanmış ıspanakların saplarını ince, yapraklarını ise orta kalınlıkta kesin ve sırasıyla ocağa atıp karıştırın. Bu aşmada 3 diş sarımsağı da bütün olarak atıp kavurun.
• Ispanakları soteleyin ve altını kapatıp soğumaya bırakın.
• 3 tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurdu bir kâseye alın ve içine 3 diş pişmiş sarımsağı püre yapıp ekleyin. Bir tur karıştırdıktan sonra ıspanakları da yoğurtun içine ekleyin.
• 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 tutam pul biberi ıspanaklı kâseye ilave edin ve tatlar birbirine geçene kadar karıştırın.
• Ispanak boraniyi servis tabağına alın. Üzerini nar taneleri, az miktarda zeytinyağı ve yaprak galeta parçaları ile süsleyin. Afiyet olsun.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap