(4 Kişilik)
500 gr bonfile
8 çorba kaşığı İçim Şef Krema
1 çorba kaşığı İçim Tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 iri diş sarımsak
4 dal taze soğan
4 dal maydanoz
3 dal taze kekik
1 çorba kaşığı pekmez
3 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı limon suyu
1/4 limonun kabuğu
1,5 adet ançüez
1 çorba kaşığı kapari
3 tatlı kaşığı hardal
1,5 çay kaşığı köri
1 tutam toz kırmızı biber
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
• Mutfak doğrayıcısına, 8 çorba kaşığı İçim Şef Krema, 1 çorba kaşığı pekmez, 3 çay kaşığı sirke, 1,5 çay kaşığı köri, 1,5 adet ançüez, çeyrek limonun kabuğu, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı kapari, 3 tatlı kaşığı hardal, 4 dal taze soğan, 4 dal maydanoz, 3 dal taze kekik, 1 iri diş sarımsak ve 1 tutam kırmızı toz biber ekleyip sos haline gelene kadar çalıştırın.
• 500 gr bonfileyi 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
• Ardından et döveceği ile bir darbe vurup eti düzeltin.
• Etlerin üzerine yarımşar çay kaşığı tuz, karabiber serpip ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup her taraflarına bulayın.
• Etleri ızgara zili döküm tavada mühürleyin.
• Servis edeceğiniz, tercihen metal bir tabağı ocağa koyup 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin.
• Tereyağı eriyince etleri koyun ve tereyağına bulayın.
• Ardından hazırladığınız sosu etlerin üzerine gezdirerek dökün ve etleri sosa bulayın.
• Etler ve sos iyice hem hal olana kadar bir kaç dakika pişirince yanında patates kızartmasıyla birlikte servis etmeye hazır.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap