(4 Kişilik)
500 gr kemiksiz tavuk but
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı karabiber
2 adet baget ekmek
4 çorba kaşığı hardal
8-10 tane kornişon turşusu
¼ bağ roka
Sosu için,
25 ml İçim Şef Kema
60 gr- 5 dilim İçim Cheddar Peyniri
6 tane kornişon turşu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 dal dereotu
4-5 dal frenk soğanı
• 500 gr, yaklaşık 6 tane tavuk budunu küp küp doğrayıp mutfak robotuna yerleştirin.
• 1,5 çay kaşığı tuzu, 2 çay kaşığı karabiberi ve 1,5 çay kaşığı karbonatı mutfak robotuna atıp tavuklarla iyice macun kıvamına gelene kadar çekin.
• Ayrı bir kasede 25 ml İçim Şef Kremayı çırpıp biraz koyulaştırın.
• Üzerine 5 dilim cheddar peynirini kare kare doğrayın.
• 4-5 dal frenk soğanını, 2 dal dere otunu ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyıp peynir karışımına ekleyin. 6 tane kornişon turşusunu da ufak küpler halinde doğrayıp ekleyin.
• 25×40 cm ölçülerinde pişirme kağıdını tezgaha serip yarısını ıslatın.
• Tavuklu için 4’te 1’ini alın ve düzgün bir dikdörtgen halinde bıçağın tersiyle yayın.
• Ortasına peynirli kremalı karışımdan yayın.
• Yağlı kağıdı kaldırıp harç içerde kalacak şekilde tavuklu kısımları birbirine yapıştırın.
• Şeklini düzeltip tüm kağıdı sarın ve yuvarlayın.
• İki tarafından elinizle şeker paketi yapar gibi bükün.
• Sosisleri, altını kıstığınız kaynayan suda 12 dakika pişirin.
• Kağıtlarını aldıktan sonra ızgara izli bir tavada güzelce iz alana dek pişirin.
• Baget ekmeği ikiye kesin. Dışına zarar vermeden içini tüp gibi boşaltın.
• İçine 1 çorba kaşığı hardal sürün.
• 2-3 adet kornişon turşuyu dilimleyip, roka yaprakları ile koyun.
• En son pişirdiğiniz sosisi yerleştirince nefis ev yapımı sosisiniz hazır.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap