• 4 adet patlıcan
• 200 gr kıyma
• 1 iri soğan
• 2 diş sarımsak
• 3 adet domates
• 10 dal maydanoz
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
Servis İçin
• 750gr İçim Rahat Laktozsuz Yoğurt
1. Patlıcanları alacalı soyun. Bu haliyle ister fırında 35- 40 dk 200 derecede pişirin isterseniz kızartın.
2. Patlıcanlar pişerken ayrı bir tavada kıymayı kavurun.
3. Kıymanın rengi değişince içine ince doğranmış soğanı ekleyin.
4. Sarımsakları ince ince doğrayıp tavaya ekleyin. Domatesleri rendeleyin ve tavaya ekleyin.
5. Domates salçası, tuz ve karabiberi de ekleyin.
6. Domates biraz suyunu çekince içine maydanozu doğrayıp altını kapatın.
7. Patlıcanlar pişince üzerlerine biraz tuz serpin. Karınlarını uzun ince yarıp içine kıymalı harcı paylaştırın.
8. Ardından 200 derecede fırında 15 dakika tekrar pişirince karnıyarık hazır.
9. Yanında serin bir İçim Rahat Laktozsuz Yoğurtla afiyet olsun.
İpucu: Daha hafif bir lezzet istiyorsanız soyduğunuz patlıcanları fırında pişirmelisiniz.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap