• Yarım kg çift çekim dana döş kıyma
• 2 orta boy soğan
• Yarım bağ maydanoz
• 1 adet yumurta
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 3 çorba kaşığı galeta unu
• 1 çorba kaşığı İçim Rahat Laktozsuz Yoğurt
• 2 tatlı kaşığı köfte baharı
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı tuz
1. Soğanları ince ince doğrayın. Maydanozu ağza gelmeyecek kadar minik kıyın.
2. Dana döş kıymayı, soğanları, yumurtayı, zeytinyağını, galeta ununu, İçim Rahat Laktozsuz Yoğurt’u, köfte baharını, kimyonu, pul biberi, karabiberi, tuzu karıştırıp iyice yoğurun.
3. Üzerine kıyılmış maydanozları da ekleyip 2 dakika daha yoğurun.
4. Köfte harcından 40 gramlık bezeler alıp yuvarlayın ve köfte şekli verin. Köfteyi bu haliyle dinlendirirseniz daha lezzetli olacaklardır.
5. Ardından tavada iki tarafları güzelce renk alana kadar orta ateşte pişirin. Dilerseniz tavaya birkaç kaşık zeytinyağı da dökebilirsiniz.
6. Köfteler kızarınca afiyetle yemeniz için hazır. Afiyet olsun.
Püf Noktası: Köftenin daha lezzetli olması için şekil verdikten sonra dinlendirmelisiniz.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap