İçim Süt’ü bir tencerede ısıtın. İçim Tereyağını içerisinde eritin. Tencereyi ocaktan alıp yaş mayayı parçalara ayırarak karışıma ilave edin. Şekeri ve yumurtayı da ekleyerek homojen bir yapı elde edene kadar iyice karıştırın.
Başka bir kapta una 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Üzerine mayalı karışımı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bezle örterek 45 dakika dinlendirin.
Bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile pırasayı ve soğanları kavurun. Tuzunu ayarlayın ve biraz daha zeytinyağı ekleyin. Bir tutam dereotunu da ilave edin.
Dinlenen hamuru açarak yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin. Üzerine biraz süt sürün ve 20-25 dakika daha mayalanmaya bırakın.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap