(4-6 Kişilik)
250 gr kuskus
500 gr mantar
100 ml İçim Şef Krema
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 bağ fesleğen
100 gr İçim Beyaz Peynir
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 dolu çay kaşığı tuz
1 litre et suyu
• Orta boy bir tencereye 1 litre et suyunu koyup biraz tuz ekleyin. Kaynayınca içine 250 gr, yarım paket kuskusu ekleyin ve 6-7 dakika haşlayın.
• Diğer tarafta, geniş ve büyük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin.
• İçine piyazlık doğranmış 1 adet soğanı ekleyip kavurmaya başlayın.
• Ardından küp küp doğranmış 500 gr mantarı ekleyin.
• İnce ince dilimlenmiş 4 diş sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin.
• Pişen kuskusu tavaya alın ve kuskusları da biraz kavurun.
• Arada haşlama suyundan da mutlaka tavaya ekleyin ve tavaya yapışan lezzetleri sıyırın.
• 100 ml, yarım paket İçim Şef Kremayı tavaya koyun ve karıştırın.
• Küp küp doğradığınız 100 gram İçim beyaz peyniri de ekleyin.
• Tavanın altını kapatıp, 2 bağ fesleğeni ince ince doğrayın, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 dolu çay kaşığı tuzla birlikte tavaya ekleyin ve karıştırın.
• Nefis kuskusunuz emrinize amade.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap