(10-12 Kişilik)
7 yumurta sarısı
3 paket İçim Şef Krema
150 gr toz şeker
1 çubuk vanilya
1 paket tam buğdaylı bisküvi
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için,
toz şeker
• 7 yumurta sarısını ve 150 gr toz şekeri elinizle çok fazla köpürtmeden çırpın.
• Küçük bir tencerede 3 paket İçim Şef Kremayı hafifçe ısıtın ve içine 1 çubuk vanilyanın çekirdeklerini ve kabuğunu ekleyin.
• Ilınmış vanilyalı kremayı yumurtaya yavaş yavaş ve çırparak ekleyin.
• Ardından karışımın havasını almak için kabı bir kaç kez tezgaha vurun.
• Yaklaşık 30×25 cm ölçülerindeki tepsiyi 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp, içine krema karışımını dökün. Tepsiyi fırın tepsisine yerleştirip fırın tepsisinin yarısına kadar su doldurun.
• 145 derecedeki fırında 50 dakika pişirin.
• Fırından çıkartıp 5-6 dakika dilendirdikten sonra üzerine 1 paket tam buğdaylı bisküviyi dizin.
• Yarım saat sonra düz bir tabağa tatlıyı ters çevirin
• Buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin ve dilimleyip tabaklara servis edin.
• Tabaktayken üzerine 1 dolu tatlı kaşığı şeker döküp pürmüz ile şekeri karamelize edin.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap