1 adet ramazan pidesi
1 paket (400 gr) İçim Labne
1,5 adet pembe domates
15 adet siyah zeytin
5 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal zahter kekik
1 tatlı kaşığı çörek otu
• Ramazan pidesinin ortasındaki kare şekil verilmiş kısımları elinizle çıkartın. Kenarlarının kalmasına özen gösterin.
• 200 derecede altlı, üstlü çalışan fırında 5 dakika çıtırdatın.
• 1,5 adet pembe domatesi ay ay olacak şekilde ince doğrayın.
• 1 paket, 400 gr, içim labnenin yarıdan biraz fazlasını kilitli poşete yerleştirin.
• Poşetin köşesini 1 cm kadar kesin.
• 15 adet siyah zeytinin çekirdeklerini çıkartıp kabaca doğrayın.
• Zeytinlere 3-4 dal zahter kekiğin yapraklarını ve 5 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin.
• Kutuda kalan labneyi pidenin tabanına yayın.
• Çıtırdayan pideyi fırından çıkartıp önce kenarlarına bir tur labneyi poşetten sıkın.
• Doğradığınız domateslerden 1 dilimi yatık biçimde yerleştirip üzerine poşetten şerit halinde labne sıkın ve üzerine bir domates daha yerleştirin.
• Bu şekilde tüm pide boyunca domates ve labneden bir sıra yerleştirin.
• Pideniz ne kadar yuvarlak olursa yerleştirmek o kadar kolay olacaktır.
• Ortadaki boşluğa dilerseniz domates koyup zeytinleri tüm domateslerin üzerine yağın.
• Son olarak 1 tatlı kaşığı kadar çörek otunu serpin.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap