• 3 su bardağı yulaf ezmesi
• 2 çorba kaşığı yer fıstığı
• 2 çorba kaşığı kaju
• 4 çorba kaşığı çiğ badem
• 4 çorba kaşığı pekmez
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 2 tatlı kaşığı toz tarçın
• 8 adet kuru kayısı
• 3 çorba kaşığı kuru üzüm
Servis İçin
• 4 çorba kaşığı İçim Rahat Laktozsuz Yoğurt
• 1 avuç yaban mersini
• 4 adet çilek
1. Yer fıstığını, kajuyu ve çiğ bademi kabaca doğrayın ve yulaf ezmesine ekleyin.
2. Tarçını, pekmezi ve tereyağını da ekleyip tüm malzemeleri karıştırın. Pekmez yerine dilerseniz esmer şeker veya bal da kullanabilirsiniz.
3. Pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine karışımı yayıp 170 derecede 20- 25 dakika iyice çıtırdayacak ama renk almayacak kadar pişirin.
4. Fırından çıkardıktan sonra üzerine küp küp doğradığınız kuru kayısıyı ve kuru üzümü de ekleyin.
5. Soğuduktan sonra karışımı kavanozlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi: Yerken güzel bir tatlı hazırlamak isterseniz 4 adet çileği 4 parçaya kesin. Uzunca bir bardağa 1 avuç müsli koyun. Üzerine 2 çorba kaşığı İçim Rahat Laktozsuz Yoğurt ekleyin ve onun da üzerine doğranmış çilek ve yaban mersini yerleştirin. Bu şekilde bir sıra daha yapınca hafif tatlınız hazır.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap