1 adet brokoli
12 dal maydanoz
3 avuç çiğ kaju
2 çorba kaşığı susam
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz
1 tepeleme çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı İçim Rahat Laktozsuz Yoğurt
1. Brokoliyi yaprak yaprak ayırın. Ardından kaynar suda 1-2 dakika ayırdığınız brokolileri haşlayıp çıkartın ve soğuk suya koyun. Bu şekilde hem renkleri daha canlı kalacak hem de kendi sıcaklarıyla pişmeye devam etmeyecekler. Tercih ediyorsanız brokolilerinizi buharda da pişirebilirsiniz.
2. Maydanozu ince ince kıyın.
3. Kajuyu ve susamı renk alıp güzel kokuları çıkana kadar kavurun.
4. Bu aşamada isterseniz brokoli ve maydanozları karıştırın veya biraz daha kavruk bir lezzet isterseniz brokolileri aynı tavada biraz kavurabilirsiniz.
5. Maydanoz ve brokolileri karıştırdıktan sonra üzerine zeytinyağı ve tuz ile karabiber ekleyin.
6. Kaju ve susamları da brokoliler ile karıştırıp üzerine İçim Rahat Laktozsuz Yoğurdu da koyunca nefis salatanız hazır. Afiyet olsun.
Püf Noktası: Brokoli haşlama süresini uzun tutmamalısınız. Aksi takdirde brokolilerin dağılmasına ve renklerinin kaybolmasına sebep olabilirsiniz.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap