Pancar Sos Tarifi

Malzemeler

( 2 Kişilik )

300 gr pancar
1 adet kapya biberi
6 büyük diş sarımsak
Balsamik sirke
Tuz
Zeytinyağı

Yapılışı

Pancarın kabuklarını soyup temizleyin. Kapya biber ve kabukları ile sarımsağı bütün olarak önce yağlı kağıda, ardından folyoya sarıp 200°C’de ısınmış fırında 40 dk fırınlayın. Sarımsağın ve biberin kabuklarını temizleyip blenderda püre yapın ve içine damak tadınıza göre biraz balsamik sirke, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.

Bu püre özellikle İçim Hellim Peynir ızgarası ve kızarmış sebzeler için son derece idealdir.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap