( 6 Kişilik )
300 gr beyaz lahana
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy patates
1 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı bulgur
1 litre tavuk suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı İçim Tereyağı
Bir çay kaşığı tuz
Lahanayı yıkayın ve iki kez çok küçük küpler haline gelecek şekilde iyice doğrayın. Bir tencerede İçim Tereyağı eritin. Sırasıyla önce soğanları daha sonra lahanaları ve havucu sotelemeye başlayın. Lahana yumuşadığında patatesleri ilave edin ve sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışım kıvam almaya başladığında bulguru ve kaynattığınız sıcak tavuk suyunu ilave edin. Yaklaşık 15-20 dakika bu şekilde karıştırarak pişirin.
Pişmesine yakın unu 2 çorba kaşığı su ile bir kasede çırpın ve çorbaya ilave edin. Hızla karıştırdıktan sonra biraz daha kaynaması için bekletin. Sıcak servis edin. Dilerseniz üzerini nane ve karabiberle süsleyebilirsiniz.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap