( 2 Kişilik )
1,5 su bardağı pirinç
500 ml sıcak su
2 çorba kaşığı İçim Tereyağı
1 çorba kaşığı antep fıstığı
1 tatlı kaşığı yalancı safran
7-8 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Ilık sudan geçirilmiş pirinçleri İçim Tereyağı ile 3-5 dakika kadar kavurun. Bu esnada çok az limon suyu ve kabukları soyulmuş antep fıstıklarını ekleyin. 1 tatlı kaşığı safranı, 2 su bardağı sıcak suyun içine koyun ve karıştırarak pilavınıza ilave edin. Tuzu ve karanfilleri de ekledikten sonra;
20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirin ve ateşten alarak 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap