İçim Süzme Yoğurt’lu Kıtır Elmalı Kereviz

Malzemeler

1 iri kereviz
2 dolu avuç ceviz
1 yeşil elma
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı İçim Süzme Yoğurt
1-2 çorba kaşığı tahin

Üzeri için,

1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam pul biber
2 dal maydanoz
Çıtır yufka için,
1 yufka
1 çorba kaşığı İçim süzme yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

• 2 avuç cevizi havanda dövün veya kabaca doğrayın. Parçalanmış cevizleri ısınmış tavaya ekleyin ve kendi yağı çıkıp hafif renk alana kadar kavurun.

• Kerevizlerin kabuklarını soyun ve rendenin büyük tarafında rendeleyin.

• Geniş bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve rendelediğiniz kerevizleri tavaya koyun ve yüksek ateşte kavurun. Karıştırırken kerevizleri ezmemeye dikkat edin.

• 4 diş sarımsağı bütün halde tavaya ekleyip 1 çay kaşığı tuz ile kerevizleri renkleri dönünceye kadar güzelce kavurun.

• Ayrı bir kapta 4 çorba kaşığı İçim süzme yoğurda 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1-2 çorba kaşığı tahin ve tavada kavrulan 4 diş sarımsağı da ezip ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.

• Kerevizler renk değiştirdikten sonra tavanın altını kapatın ve sıcağı hafif gidince yoğurda ekleyin. Yeşil elmayı da küp küp kesin ve yoğurda ekleyip, karıştırın.

• Servis tabağına tahinli yoğurtlu kerevizi yayarak koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirip, pul biber serpiştirin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.

• Çıtır yufka için 1 yufkayı açıp içine birer çorba kaşığı süzme yoğurt ve zeytinyağını karıştırıp sürün. Yufkayı ikiye katlayıp fırında veya tavada renk alıp çıtır çıtır olana dek pişirin.

• Kabaca yufkaları kırıp tabağın yanına yerleştirince afiyetle yemeniz için hazır ve nazır.

Yardımcı Ürünler

içim woman

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap