1 iri kereviz
2 dolu avuç ceviz
1 yeşil elma
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı İçim Süzme Yoğurt
1-2 çorba kaşığı tahin
Üzeri için,
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam pul biber
2 dal maydanoz
Çıtır yufka için,
1 yufka
1 çorba kaşığı İçim süzme yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 avuç cevizi havanda dövün veya kabaca doğrayın. Parçalanmış cevizleri ısınmış tavaya ekleyin ve kendi yağı çıkıp hafif renk alana kadar kavurun.
• Kerevizlerin kabuklarını soyun ve rendenin büyük tarafında rendeleyin.
• Geniş bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve rendelediğiniz kerevizleri tavaya koyun ve yüksek ateşte kavurun. Karıştırırken kerevizleri ezmemeye dikkat edin.
• 4 diş sarımsağı bütün halde tavaya ekleyip 1 çay kaşığı tuz ile kerevizleri renkleri dönünceye kadar güzelce kavurun.
• Ayrı bir kapta 4 çorba kaşığı İçim süzme yoğurda 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1-2 çorba kaşığı tahin ve tavada kavrulan 4 diş sarımsağı da ezip ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
• Kerevizler renk değiştirdikten sonra tavanın altını kapatın ve sıcağı hafif gidince yoğurda ekleyin. Yeşil elmayı da küp küp kesin ve yoğurda ekleyip, karıştırın.
• Servis tabağına tahinli yoğurtlu kerevizi yayarak koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirip, pul biber serpiştirin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.
• Çıtır yufka için 1 yufkayı açıp içine birer çorba kaşığı süzme yoğurt ve zeytinyağını karıştırıp sürün. Yufkayı ikiye katlayıp fırında veya tavada renk alıp çıtır çıtır olana dek pişirin.
• Kabaca yufkaları kırıp tabağın yanına yerleştirince afiyetle yemeniz için hazır ve nazır.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap