Mantarlı ve Soğanlı Yumurta Tarifi
Malzemeler
- 300 gr mantar
- 4 adet yumurta
- 1 adet taze soğan, doğranmış
- 1 çorba kaşığı İçim Tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Bir çorba kaşığı İçim Tereyağını geniş bir tavada eritin.
- Mantarları ve doğranmış taze soğanın yarısını ekleyerek birkaç dakika çevirin. Mantarlar güzelce kavrulana kadar pişirin.
- Yumuşayan mantarlara bir tutam tuz ekleyin ve iyice karıştırın.
- Mantarları tavadan alın ve ayrı bir kapta yumurtaları çırpın.
- Tavaya İçim Tereyağı ekleyin ve yumurtaları dökün. Yumurtaların her iki yüzünü de 3’er dakika pişirin, yumuşak ve hafif kabarık olacak şekilde kızartın.
- Pişmiş yumurtaları tavadan alın ve üzerine kalan doğranmış taze soğanları serpin.
- Mantarlı ve soğanlı yumurtanız servise hazır!
Bu nefis ve pratik tarifi deneyerek kahvaltılarınıza lezzet katacaksınız. Afiyet olsun!
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap