NEDEN SÜT?NEDEN İÇİM RAHAT?BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?ÜRETİM SÜRECİRAHAT GÜN ÖNERİLERİ İletişimBilgi Toplumu HizmetleriKullanım Koşulları

Neden İçim Rahat?

Bağırsaklarda yeterli miktarda laktaz enzimi sentezlenemediği zaman laktoz bağırsaklarda parçalanamaz ve emilemez. Laktoz kana geçebilecek daha küçük parçacıklara bölünemediğinden bağırsak içinde kalarak buranın sıvı-mineral dengesini olumsuz etkiler. Aşırı sıvı-mineral birikimiyle genişleyen bağırsaklarda hareketlilik artar ve ishal ortaya çıkar. Bunun yanında serbest halde yıkılmadan kalın bağırsaklara ulaşan laktoz buradaki bakteriler tarafından mayalanma işlemine uğrar ve ortaya hidrojen gazı çıkar. Fazla miktardaki hidrojen hem ishali arttırır hem de gaz ve şişkinlik başta olmak üzere diğer sindirim sistemi şikayetlerine yol açar. Bu olaya tıp dilinde, Laktoz İntoleransı, Laktoz Malabsorpsiyonu ya da Laktaz Eksikliği gibi tanımlar verilmiştir. 

Dünyada laktoza intolerans, toleranstan daha fazladır. 

Coğrafyaya göre değişiklik gösteren laktoz intoleransı oranı sırasıyla Uzak Doğu Ülkelerinde neredeyse %100, Güney Amerika’da %73, İtalya’da %39, Fransa’da %37,  Afrika ülkelerinde %73, Türkiye’de ise %37 olarak görülmektedir.

Referans: http://www.languagesoftheworld.info/uncategorized/global-geography-milk-consumption-lactose-intolerance.html

 

İçim Rahat Laktozsuz süt, içerisinde bulunan doğal laktaz enzimiyle süt şekerini, paketleme aşamasında parçalar. Bunun sonucunda oluşan laktozsuz süt, laktozu sindirmekte zorlanan kişilerde görülen şişkinlik ve gaz şikâyetlerini azaltarak rahat bir gün sunar.

İçerdiği protein, kalsiyum ve vitaminler bakımından diğer sade sütlerle aynı olan İçim Rahat, laktoz dayanıksızlığı sebebiyle yaşanan şikâyetlerin yanı sıra; diyeti sırasında şişkinlik hissetmek istemeyenler, hafif ve sağlıklı beslenmeyi önemseyenler, hamileler ve emziren anneler tarafından da tercih edilebilir. Süt keyfinizden vazgeçmemek ve sütün tüm faydalarından yararlanmak için İçim Rahat laktozsuz sütü içebilirsiniz.  

Kaynaklar 

Holsinger, V.H.; Kligerman, A.E. 1991. Applications of Lactose In Dairy Food and Other Foods Containing Lactose. Food Technology 45 (1) 92, 94 – 95.

Pereltsvaig, A. (2014, October 29). Global Geography of Milk Consumption and Lactose (In)Tolerance, 13 Mart 2016,
http://www.languagesoftheworld.info/uncategorized/global-geography-milk-consumption-lactose-intolerance.html#ixzz45i4PpWIn 
İçim Rahat Laktozsuz Süt